Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά από τότε που ο COVID-19 μπήκε στην Ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα. Η ζωή όμως ποτέ δεν μένει στάσιμη, και οι σωστές αποφάσεις πάντα βελτιώνουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Τρανή απόδειξη η άμεση προσαρμογή της Ελληνικής κοινωνίας στην εξωπραγματική κατάσταση του ιού, όπου η περίθαλψη, η αγορά τροφίμων και η κυβερνήσεις προσαρμόστηκαν για να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Εκατομμύρια κόσμου αναγκάστηκε να δουλέψει από το σπίτι ή εξαναγκάστηκαν να ξεκινήσουν καινούργια δραστηριότητα με έδρα το σπίτι τους, προσαρμοζόμενοι στη νέα κατάσταση.

Το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα πράγματα - ακόμη και στις εκτυπώσεις. Το να μην προσαρμόζει κανείς τον εκτυπωτή του στις ανάγκες του μπορεί να είναι τόσο κοστοβόρο όσο και τα μη-παραγωγικά γραφεία όπου οι υπάλληλοι τυπώνουν 10,000 σελίδες το χρόνο με το εξωπραγματικό κόστος των 725 Ευρώ ανά άτομο, "καίγοντας" έτσι το 3% των κερδών της εταιρίας μόνο σε εκτυπωτικά έξοδα.

Οι επιχειρήσεις που είναι κύριοι των εκτυπωτικών τους εργασιών έχουν μειωμένα έξοδα, αυξημένη παραγωγικότητα και βοηθούν και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, παρ' όλα αυτά - όσοι εργάζονται από το σπίτι δεν χρειάζεται να εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές, αυτό είναι σίγουρο! Απλώς ακολουθείστε τους παρακάτω βασικούς κανόνες και η τσέπη σας θα σας ευγνωμονεί!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΣΑΣ

Αν ακόμη "μεταφέρεστε" από το γραφείο στο σπίτι σας, η συμβουλή μας είναι να επενδύσετε στον καλύτερο και πιο αξιόπιστο εκτυπωτή.

Και ποιος είναι αυτός;

Η απάντηση είναι, αυτός που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Για να αντιστοιχήσετε τις ανάγκες σας με τον εκτυπωτή σας, το Cartridge World προσφέρει εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι θα αξιολογήσουν εντελώς δωρεάν το τι χρειάζεστε και θα σας προτείνουν μια γκάμα εκτυπωτών για να διαλέξετε - χωρίς υποχρέωση.

Εάν όμως έχετε εκτυπωτή, σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές και τρικ για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα, καθώς επίσης και τη φθορά του στο χρόνο:

  • Ρυθμίστε τον εκτυπωτή σας από τα Settings (Ρυθμίσεις) ώστε να μπαίνει σε "Sleep Mode" ή να κλείνει αυτόματα μετά από 1 λεπτό μη-χρήσης "Automatic Shut off"
  • Μια που δεν χρειάζετε να δείξετε τις εκτυπώσεις σας σε άλλους (εκτός φυσικά αν τις στείλετε με κούριερ) θέστε τη λειτουργία εκτύπωσης στη θέση "Draft Mode". Έτσι, ναι μεν οι εκτυπώσεις σας θα είναι λίγο πιο αχνές και πιθανόν τα γραφικά λιγότερο έντονα, αλλά θα εξοικονομήσετε πολύ μελάνι στην πορεία
  • Αν ο εκτυπωτή σας συνδέεται στο Internet αφαιρέστε τον να κάνει αυτόματη ανανέωση στο firmware, καθώς μια αναβάθμιση μπορεί να αποτρέψει την χρήση συμβατών μελανοδοχείων (τα οποία και  προορίζονταν για την προηγούμενη έκδοση) με αποτέλεσμα η χρήση γνησίων να είναι μονόδρομος, με ότι αυτό συνεπάγεται

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ

O καλός εκτυπωτής είναι σαν ένα καλό ... άλογο, δηλ. κάθεται ήσυχο στο παχνί του και μόλις το χρειαστείτε, σας πάει γρήγορα εκεί που θέλετε να πάτε...

Όπως και κάθε τι, έτσι και ο εκτυπωτής σας χρειάζεται κάποια φροντίδα. Οι σωστές πρακτικές θα τον κάνουν να είναι γρήγορος και αποδοτικός:

  • Τυπώνετε μόνο ασπρόμαυρο (η έγχρωμη εκτύπωση κοστίζει τουλάχιστον 5 - 7 φορές περισσότερο!)
  • Τυπώστε από την άλλη πλευρά ή κάντε ένα πάκο τα χαρτιά που τυπώσατε και χρησιμοποιήστε τα σαν χαρτί για σημειώσεις
  • Όπου μπορείτε τυπώστε και από τις δυο πλευρές του χαρτιού
  • Αν έχετε έγγραφα online σε Word Document αποθηκεύστε τα σαν pdf αντί να τα τυπώνετε.
  • Τυπώστε με οικονομικά fonts, καθώς μελέτες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει οτι κάθε font που χρησιμοποιείτε έχει διαφορετικό κόστος. Για παράδειγμα, τα Times New Roman, Calibri και Century Gothic ξοδεύουν λιγότερο μελάνι ενώ το Arial ουσιαστικά εξαντλεί το μελανοδοχείο πιο γρήγορα.
  • Αν ο εκτυπωτής σας έχει δικό του πρόγραμμα διαχείρισης, σας δίνει τη δυνατότητα να μειώσετε τη ένταση του εκτυπωμένου μελανιού, το οποίο θα σας εξοικονομήσει μελάνι

Να είστε επίσης προετοιμασμένοι για προβλήματα με τον εκτυπωτή σας στο γραφείο του σπιτιού σας. Αν συμβαίνουν στη δουλειά, συμβαίνουν παντού. Φυσικά, το πιο κοινότυπο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, και είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας είναι όταν μπλοκάρει το χαρτί. Αυτές οι ... ατυχείς στιγμές κυρίως γίνονται εξαιτίας κακής τοποθέτησης του χαρτιού στον τροφοδότη. 

Δείτε αυτό το βίντεο που εξηγεί πως να τοποθετείτε σωστά το χαρτί (στα Αγγλικά): https://youtu.be/Uaos-ci8r5c

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΛΑΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χωρίς μελάνι ή τόνερ ο εκτυπωτής μας είναι ένα άχρηστο κουτί για να τοποθετήσουμε φωτογραφίες ή να βάζουμε άλλα χαρτιά επάνω του - φυσικά και άλλες εφαρμογές όπως ο φίλος μας εδώ στα Instructables: https://www.instructables.com/id/How-to-make-use-of-stuff-from-a-broken-printer/

Χωρίς ποιοτικά μελάνια και αναλώσιμα, ο εκτυπωτής σας μπορεί να σας κοστίσει μακροχρόνια και να έχει κακή ποιότητα εκτύπωσης.

Αν αγοράζετε μελάνια και αναλώσιμα από το internet (οι περισσότεροι το κάνουν αυτές τις ημέρες) σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το blog post μας σχετικά με τις διαφορές των συμβατών και των original μελανοδοχείων εδώ. Εκεί γράφουμε πως να αποφύγετε τα μελάνια-μαΪμούδες μέχρι πως να αποφασίσετε να επιλέξετε αν σας συμφέρει το συμβατό ή το γνήσιο.

Υπάρχει ολόκληρη οικονομία γύρω από τα μελάνια και έχουμε κάνει την εξής έρευνα:

Εάν αγοράζετε μαύρο μελάνι τρείς φορές το χρόνο, το κόστος σας θα είναι μεταξύ 60-120 Ευρώ ανάλογα τη μάρκα και το μέγεθος. Τα έγχρωμα μελάνια είναι πιο ακριβά, και κυμαίνονται μεταξύ 75 - 150 Ευρώ το χρόνο, ανάλογα με τη συχνότητα της χρήσης. Αν αναλογιστείτε οτι μπορείτε να αγοράσετε καινούργιο οικιακό εκτυπωτή για 50-100 Ευρώ, το ποσό που θα ξοδέψετε σε μελάνι και τόνερ θα είναι πιο ακριβό από το αρχικό κόστος του εκτυπωτή.

Η αλήθεια είναι οτι το μελάνι και το τόνερ έχουν ένα κόστος. Για τον λόγο αυτό, προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε όσο περισσότερο μελάνι μπορούμε, καθώς το να αλλάζουμε εκτυπωτή κάθε φορά που τελειώνουν τα αναλώσιμα, δεν είναι λύση...

Στα επόμενα blog posts θα σας δώσουμε πολλές συμβουλές για το πως να εξοικονομήσετε μελάνια και να διατηρήσετε τα μελανοδοχεία σας σε καλή κατάσταση. 

Ένα από τα πιο "αγαπημένα" μας hack είναι να μην αλλάζουμε μελάνι όταν βγει η ένδειξη "Το μελάνι τελειώνει". Στους περισσότερους εκτυπωτές η ένδειξη εμφανίζεται όταν το μελανοδοχείο έχει φτάσει στο 20%.

Ελπίζουμε αυτό το ποστ να ήταν βοηθητικό όσον αφορά τις εκτυπώσεις στο σπίτι. Δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε ποτέ στην "κανονικότητα", καθώς πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να δίνουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, και η παραδοσιακή έννοια του γραφείου πλέον δεν υφίσταται.

Παρ΄όλα αυτά, και ανεξαρτήτως του τι γίνει τελικά - σας ευχόμαστε να είστε καλά και να τυπώνετε, εξοικονομώντας χαρτί και μελάνι.

Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμβουλή - για τον εκτυπωτή σας, τη συντήρησή του, τα μελάνια του, είμαστε κοντά σας - μπείτε στο website μας και πατήστε το chat ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 3804551.