Τα μελάνια εκτυπωτών αποτελούν σημαντικό έξοδο για τις επιχειρήσεις για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι ακριβά. Φυσικά, υπάρχουν διακυμάνσεις στην τιμή. Άλλη τιμή έχουν τα OEM μελάνια εκτυπωτών και άλλη τα ανακατασκευασμένα ή τα συμβατά. Το θέμα είναι ότι, αφού θα κάνετε που θα κάνετε μια δαπανηρή αγορά, τουλάχιστον να γίνει σωστά και να σας ανταμείψει με καλή ποιότητα εκτύπωσης.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, όταν διαλέγετε μελάνια. Είτε είναι αυθεντικά είτε συμβατά, δώστε σημασία στα παρακάτω χαρακτηριστικά, για να ξέρετε τι αγοράζετε.

Συμβατότητα με τον εκτυπωτή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός μελανιού είναι αν είναι συμβατό με τον εκτυπωτή σας, καθώς δεν είναι όλα τα μελάνια ίδια. Διαφορετικοί εκτυπωτές δέχονται διαφορετικούς τύπους μελανιών. Κάθε εκτυπωτής έχει συγκεκριμένο κωδικό και με βάση αυτόν θα διαλέξετε το κατάλληλο μελάνι που θα είναι συμβατό.

XL vs Standard

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των μελανιών XL και Standard. Εάν πρόκειται να εκτυπώσετε μεγάλο όγκο εγγράφων, καλό είναι να επιλέξετε το XL. Αυτό σας δίνει περισσότερες σελίδες εκτύπωσης και θα σας εξοικονομήσει όχι μόνο χρόνο αλλά και χρήματα. Τα standard μελάνια προτείνονται για καθημερινή οικιακή εκτύπωση ή απλό κείμενο και όχι για εκτύπωση φωτογραφιών και γενικά εγγράφων με πολύ χρώμα. Συνήθως την επιλογή αυτή σας την δίνουν τα μελάνια HP.

Ανακυκλωμένα δοχεία μελανιού

Όταν λέμε ανακυκλωμένα δοχεία, εννοούμε είτε τα ανακατασκευασμένα είτε τα ξαναγεμισμένα. Τα ανακατασκευασμένα όχι μόνο έχουν ξαναγεμισθεί, αλλά έχει γίνει αλλαγή και βασικών μερών τους, ώστε να δουλεύουν άψογα. Η τιμή και των δύο επιλογών μπορεί να φτάσει έως και 80% λιγότερα χρήματα από τα καινούρια.

Μπορείτε να δείτε την υπηρεσία που παρέχουν τα καταστήματα μας στην σελίδα γέμισμα μελανιών.

 

Εγγύηση κατασκευαστή

Οι περισσότεροι κατασκευαστές μελανιών παρέχουν εγγύηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των μελανιών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν τα μελάνια προέρχονται από τρίτο κατασκευαστή.

Διαβάσατε όλα τα παρακάτω και ακόμα δεν είστε σίγουροι τι να επιλέξετε; Κανένα πρόβλημα! Επικοινωνήστε με τους ειδικούς της Cartidge World, για να σας καθοδηγήσουν στην αγορά του πλέον κατάλληλου και οικονομικά συμφέροντος μελανιού για τις ανάγκες σας.