Σκέφτεστε να αγοράσετε έναν νέο εκτυπωτή ή ένα πολυμηχάνημα για χρήση γραφείου; Είναι λογικό να διστάζετε, συνειδητοποιώντας ότι οι καινούριοι εκτυπωτές που μπορεί να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν τα 500€ είναι εκτός του budget σας.

Υπάρχει, όμως, και άλλη λύση. Ένας refurbished εκτυπωτής με τα ίδια χαρακτηριστικά με τον καινούριο σε τιμή μικρότερη των 100€, όπως είναι ο Lexmark MS610de, είναι οπωσδήποτε μια εξαιρετικά ελκυστική εναλλακτική.

Σας ακούγεται απίστευτο; Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Πρέπει να σας πούμε ότι δεν υπάρχει καμία παγίδα σε μια τέτοια προσφορά. Αν δεν γνωρίζετε το concept και τα πλεονεκτήματα των refurbished εκτυπωτών, διαβάστε παρακάτω!

refurbished εκτυπωτης

Τι είναι οι refurbished εκτυπωτές;

Μεγάλοι οργανισμοί, εταιρείες και τράπεζες σε διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, όταν προμηθεύονται εξοπλισμό μηχανογράφησης δεν τον κρατάνε για πάντα.  Διατηρούν τους εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα για 2-3 χρόνια, με γνώμονα την λήξη είτε της εγγύησής τους είτε κάποιας σύμβασης. Όταν αυτές λήξουν, ανεξάρτητα με τη χρήση που έχει γίνει (ακόμα και ελάχιστη), τα μηχανήματα αποσύρονται και αντικαθίστανται με καινούργια.

Αυτά, λοιπόν, τα μηχανήματα σε συνεργασία με εταιρείες που κάνουν ακριβώς αυτήν την δουλειά καταλήγουν στην Cartridge World. Στην συνέχεια, περνούν από έλεγχο από το τεχνικό τμήμα, όπου αντικαθίστανται roller, pads  και άλλα μηχανικά αναλώσιμα εξαρτήματα. Επιπλέον, γίνονται τα απαραίτητα τεστ, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι το πολυμηχάνημα ή ο εκτυπωτής είναι σε άψογη κατάσταση.

Όταν ολοκληρωθεί ο ενδελεχής τεχνικός έλεγχος και γίνουν όλες οι απαραίτητες αντικαταστάσεις, ο refurbished εκτυπωτής πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον καινούριο. Με τα ίδια όμως χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόκειται πρακτικά για μια καινούρια συσκευή, αφού όλα τα αναλώσιμα μέρη που ενδέχεται να φθαρούν έχουν αντικατασταθεί με νέα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των refurbished εκτυπωτών;

Οι refurbished εκτυπωτές παρουσιάζουν μια σειρά εξαιρετικών πλεονεκτημάτων που τους καθιστούν την καλύτερη λύση για όσους έχουν χαμηλό budget, αλλά θέλουν να αποφύγουν τα μειονεκτήματα των μεταχειρισμένων μηχανημάτων:

  • Η τιμή τους είναι 4-5 φορές χαμηλότερη από τους καινούριους εκτυπωτές.
  • Συνοδεύονται με 1 χρόνο εγγύηση από την Cartridge World όπως συμβαίνει και στα καινούργια μηχανήματα.
  • Το κόστος εκτύπωσης και των αναλώσιμων είναι σημαντικά μικρότερο από των καινούριων εκτυπωτών. Ακόμα και αν βρείτε καινούριο εκτυπωτή σε χαμηλή τιμή αγοράς, θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι οι εταιρείες εκτυπωτών αναμένουν να βγάλουν κέρδος έπειτα από τα αναλώσιμα, τα οποία πωλούν πολύ ακριβά.
  • Οι refurbished εκτυπωτές προέρχονται από μηχανήματα, τα οποία τα γνωρίζουμε και είναι επιτυχημένα ως προς την αξιοπιστία τους, πράγμα που δεν είναι εύκολο να το βρει κανείς σε ένα νέο μοντέλο, το οποίο δεν είναι ακόμα δοκιμασμένο.

Refurbished vs μεταχειρισμένος εκτυπωτής

Το refurbished και το μεταχειρισμένο δεν είναι το ίδιο. Μεταχειρισμένοι εκτυπωτές είναι αυτοί που πωλούνται αυτούσιοι μετά τη χρήση, η οποία μπορεί να είναι και εκτεταμένη. Επιπλέον, δεν συνοδεύονται από καμία εγγύηση και δεν γνωρίζουμε πώς δουλεύουν, αν είναι αξιόπιστοι, ποιες φθορές έχουν κλπ.

Αντίθετα, τα refurbished πολυμηχανήματα και εκτυπωτές της Cartridge World συνοδεύονται με εγγύηση ενός έτους. Επιπλέον, παρέχουμε υποστήριξη για την εγκατάσταση και τις λειτουργιές τους και τέλος μοιάζουν σαν καινούργια, επειδή τα βασικά μέρη τους έχουν αντικατασταθεί και πρακτικά είναι καινούρια.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας, για να δείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα και να επωφεληθείτε από τις εκπληκτικές προσφορές μας.