Ο Αβραάμ Λίνκολν φημολογείται ότι είχε πει “Δώσε μου έξι ώρες να κόψω ένα δέντρο, και θα ξοδέψω τις τέσσερις να ακονίζω το τσεκούρι μου”.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε, υποχρεώνει τους περισσότερους από εμάς να #menoumemesa και να δουλεύουμε από το σπίτι.

Όλοι μας χρειαζόμαστε αποτελεσματικά εργαλεία για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Εάν είσαι ξυλουργός, χρειάζεσαι καρφιά και σφυρί. Αν είσαι μπογιατζής δεν μπορείς να μην έχεις ρολό βαψίματος.

Αν δουλεύεις από το σπίτι, χρειάζεσαι απαραίτητα μια σύνδεση στο Internet και εφαρμογές που σε κάνουν να δουλεύεις καλύτερα και να μην χάνεις χρόνο - ειδικά αν δεν υπάρχει IT για να ζητήσεις βοήθεια.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια με την αλματώδη ανάπτυξη του internet, δεν υπάρχει έλλειψη εφαρμογών που βοηθούν τους ανθρώπους που δουλεύουν απομακρυσμένα να κάνουν ευκολότερα την δουλειά τους.

Σας βρήκαμε και σας έχουμε κατηγοριοποιήσει, ανάλογα με το είδος τα καλύτερα εργαλεία remote working σε μια σειρά από blog posts που καλύπτουν τα πάντα - από απομακρυσμένη πρόσβαση μέχρι εικονικά ιδιωτικά δίκτυα.

Σημ. εκτός αν το γράφουμε, όλες οι εφαρμογές είναι δωρεάν ή έχουν μια δωρεάν έκδοση.

 

  1. Εφαρμογές Απομακρυσμένου Desktop (Remote Desktop)
  2. Εφαρμογές Επικοινωνίας
  3. Εφαρμογές Κοινής Χρήσης (Collaboration)
  4. Εφαρμογές Project Management

 

Στο σημερινό μας blog post θα εξερευνήσουμε τον μαγικό κόσμος της απομακρυσμένης πρόσβασης - το γνωστό remote desktop.

 

Εφαρμογές Απομακρυσμένου Desktop (Remote Desktop)

Οι εφαρμογές αυτές σας επιτρέπουν να “μπείτε” σε υπολογιστή κάποιου τρίτου, ή να δώσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας, ώστε να λύσετε προβλήματα με τον υπάρχον υπολογιστή.

Για παράδειγμα, δεν γνωρίζετε πως να εγκαταστήστε μια εφαρμογή ή χρειάζεται να γίνει συντήρηση.

Ανοίγετε την εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης και δίνετε τον μοναδικό κωδικό σας στον άνθρωπο που βρίσκεται σε κάποιο άλλο σημείο (της Ελλάδας ή του πλανήτη).

Με τον κωδικό αυτό, ο τεχνικός “μπαίνει” μέσα στον υπολογιστή σας και σαν να ήταν ο ίδιος εκεί, μπορεί να κάνει διάφορες εργασίες.

Όταν τελειώσει, κλείνετε την εφαρμογή και η πρόσβασή του τερματίζεται.

 

Οι πιο διάσημες εφαρμογές είναι:

 

Chrome Remote Desktop

Μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή από την Google η οποία μας έχει συνιθίσει σε τέτοια εργαλεία

Τιμή: Δωρεάν

  • Εύκολη εγκατάσταση
  • Εύκολη λειτουργία
  • Περιορισμένη εφαρμογή
  • Απαιτείται Chrome browser

Εαν θέλετε μια γρήγορη, ευκολη και δωρεάν εφαρμογή για να δουλεψετε απομακρυσμένα, τότε η εφαρμογή Chrome Remote Desktop θα σας βοηθήσει. Εγκαθήσταται σαν επέκταση του Chrome. Οι χρηστες δημιουργούν ένα PIN για να επιτρέψουν άλλους χρήστες να εισέλθουν στο σύστημά τους, και επίσης, απαιτείται λογαριασμός Google. 

 

AnyDesk

Εξαιρετική εφαρμογή για προσωπική χρήση χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Τιμή: Δωρεάν για προσωπική χρήση
  • Πολύ ευκολη εγκατάσταση
  • Ευκολη λειτουργία
  • Εξαιρετικά “ελαφριά” εφαρμογή
  • Καταγραφή video
  • Για PC, Mac και Linux

Κατεβάστε το AnyDesk εδω

 

TeamViewer

  • Τιμή: Δωρεάν για προσωπική χρήση 
  • Εύκολη χρήση
  • Υποστήριξη για Windows, Mac, Linux
  • Καμιά φορά είναι αργό

Το TeamViewer  είναι ίσως η πιο γνωστή εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης. Πρόσφατα πρόσθεσαν και υποστήριξη για κινητά Samsung ώστε αν έχετε Samsung Galaxy να μπορείτε να δείτε το desktop σας από όπου και αν είστε, μέσω κινητού…

 

Remote Utilities Για Windows

Μάλλον η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή για Windows

  • Τιμή: Εντελώς δωρεάν
  • Πολύ καλή εφαρμογή
  • Μόνο για Windows

Η εφαρμογή Remote Utilities for Windows είναι η επιλογή μας μετά το AnyDesk για απομακρυσμένη διαχείρηση. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε μέχρι 10 υπολογιστές, και έχει μια σωρεία εφαρμογών που σε άλλα προγράμματα θα ήταν πληρωτέα. Διατίθεται σε δύο μέρη: το Host που εγκαθίσταται στον υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε, και το Viewer που εγκαθίστάται στο PC από το οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι δεν δουλεύει για Mac, αλλά μόνο για Windows.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποια άλλη εφαρμογή που δεν έχουμε εδω; Αν ναι, πείτε μας ποιά στο Facebook και βοηθήστε και άλλους να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα!

Στο επόμενο blog post μας θα δούμε αναλυτικά όλες τις εφαρμογές άμεσης δωρεάν επικοινωνίας με απομακρυσμένες όμαδες. Αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν την δωρεάν επικοινωνία, χωρίς περιορισμό, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το τηλέφωνο.

Μείνετε συντονισμένοι!