Ασχέτως με το μέγεθος της επιχείρησής σας, η επιλογή του σωστού εκτυπωτή είναι από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε για να δουλεύει άψογα η επιχείρησή σας.

Το φθηνό πολλές φορές δεν είναι και το καταλληλότερο - αυτό που μπορεί να σας φανεί αρχικά χαμηλού κόστους, και άρα φαινομενικά μια συμφέρουσα αγορά, μπορεί να σας κοστίσει μελλοντικά αν δεν αντιστοιχίσετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας με τις δυνατότητες του εκτυπωτή που θέλετε.

 

Μερικές ερωτήσεις που μας κάνουν συχνά οι πελάτες:

  • Να πάρω inkjet ή laser;
  • Τι τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και ποια εγώ χρειάζομαι;
  • Χρειάζομαι ένα εκτυπωτή ο οποίος να εκτυπώνει μόνο, ή θέλω να σαρώνει, να στέλνει φαξ και να αντιγράφει, ήτοι θέλω ένα πολυμηχάνημα;
  • Πόσο θα κοστίσουν τα μελάνια/τόνερ με βάση τον όγκο εκτυπώσεων μου;
  • Ποιος θα κάνει συντήρηση/επισκευές στον εκτυπωτή αν υπάρξει πρόβλημα;

Στατιστικά οι περισσότερες επιχειρήσεις αγοράζουν ή ενοικιάζουν εκτυπωτές κάθε 2-3 χρόνια. Αυτό αποτελεί πρόκληση του να προλαβαίνει κανείς τις εξελίξεις με την τελευταία τεχνολογία όσον αφορά τις εκτυπώσεις.

 

Με αυτό το σκεπτικό, σας παραθέτουμε τους πιο δημοφιλείς τύπους εκτυπωτών και την εμπειρία μας για να μπορέσετε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

 

  • Εκτυπωτές Inkjet Τέλειοι για λίγες εκτυπώσεις και οι ιδανικότεροι για γραφείο στο σπίτι ή πολύ μικρά γραφεία 1-5 ατόμων:

Οι εκτυπωτές inkjet είναι, αν μην τι άλλο μικροί σε μέγεθος και πολύ φθηνοί, και μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε μικρούς χώρους. Οι εκτυπωτές inkjet έχουν την τάση να τυπώνουν σε χαμηλότερες ταχύτητες από τους laser επειδή τα μελάνια τους αποδίδουν λιγότερο ανά σελίδα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί, ανάλογα με τον όγκο εκτυπώσεων, να αλλάζετε τα μελάνια πιο συχνά από το κανονικό. Οι εκτυπωτές inkjet είναι τέλειοι για το σπίτι ή για το μικρό γραφείο εάν τυπώνετε μικρές ή μεσαίες ποσότητες εγγράφων καθημερινά.

 

  • Εκτυπωτές LaserΤέλειοι για μεσαίο ή μεγάλο όγκο εκτυπώσεων:

Παραδοσιακά, οι εκτυπωτές laser κοστίζουν πιο πολύ από τους άλλους τύπους, αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει. Οι εκτυπωτές laser παράγουν περισσότερες σελίδες ανά λεπτό, και αν και γενικά τα ανταλλακτικά δοχεία κοστίζουν παραπάνω από τα μελάνια των inkjet, αποδίδουν πολύ περισσότερο από τους περισσότερους inkjet που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αν τυπώνετε μεγάλο όγκο μονόχρωμων η έγχρωμων εγγράφων ή έχετε την ανάγκη να τυπώνετε συχνά εικόνες ή φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, τότε ένας εκτυπωτής laser θα καλύψει τις ανάγκες σας και με το παραπάνω.   

 

  • ΠολυμηχανήματαΟ,τι χρειάζεστε σε ένα μηχάνημα:

Εάν χρειάζεστε να τυπώνετε, να αντιγράφετε, να σαρώνετε και να στέλνετε φαξ (σοβαρά τώρα, ποιος στέλνει φαξ σήμερα;) ένας πολυλειτουργικός εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα μπορεί να αντικαταστήσει όλα αυτά τα μηχανηματα που, κανονικά θα καταλάμβαναν πολύτιμο χώρο σε ένα.

Πολλές φορές ένα πολυμηχάνημα μπορεί να τυπώσει και μεγαλύτερα χαρτιά όπως Α3. Αν χρησιμοποιείτε πολυμηχάνημα για τις εργασίες σας, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται να αγοράζετε διαφορετικά μελάνια και να έχετε διαφορετικούς προμηθευτες για κάθε ένα από αυτά. Πλέον έχετε όλα αυτά σε ένα.

Ακόμη και εάν ένα πολυμηχάνημα σας φαίνεται ακριβό, μπορεί να αποδειχθεί πιο φθηνό στην πορεία από το να χρειαστείτε να αγοράσετε ξεχωριστά ένα εκτυπωτή, ένα σαρωτή, ένα φαξ και ένα φωτοτυπικό. Αν έχετε μια μικρή επιχείρηση με πολλούς χρήστες, ένα πολυμηχάνημα μπορεί να καλύψει όλες τις εκτυπωτικές σας ανάγκες χωρίς να χάσετε χρόνο, χρήμα ή χώρο!

 

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή, είναι καλό να το ψάξετε λίγο εν σχέση με τις ανάγκες σας πριν αποφασίσετε τη μάρκα και το μοντέλο. Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας τι όγκο εκτυπώσεων θέλετε, θα σας δώσει μια καλύτερη πρόβλεψη στο πόσο περίπου θα ξοδεύετε σε τόνερς του αρχικού κατασκευαστή ή τόνερς από τα Cartridge World.

 

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, επικοινωνήστε με ένα τοπικό Cartridge World για συμβουλές και μια δωρεάν προσφορά καλώντας το 801 11 202122.