Σε συνέχεια του προγηγούμενού μας blog post για το remote working που σχεδόν όλοι έχουμε υποχρεωθεί, αναλύσαμε τις καλύτερες εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση, άλλες δωρεάν και άλλες με πληρωμή.

Σήμερα κάνουμε μια ανάλυση με τα καλύτερα εργαλεία άμεσης επικοινωνίας, τα οποία βοηθούν εξαιρετικά στην διανομή εργασιών – αυτό σημαίνει οτι δεν έχουμε συμπεριλάβει το Whatsapp και Viber καθως απευθύνονται κυρίως σε οικιακούς χρήστες.

 

Slack

Slack image

Κατά τη γνώμη μας, η καλύτερη επιχειρηματική, δωρεάν εφαρμογή που πολύ λίγοι Έλληνες γνωρίζουν είναι το Slack.

O λόγος είναι οτι το Slack συνδέει τις επικοινωνίες σας με διάφορες εφαρμογές που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Έχει ένα API (Application Program Interface) που συνδέει μεταξύ τους πάνω από 1500 εφαρμογές κάνοντας τη ζωή των απομακρυσμένων ομάδων πολύ πιο παραγωγική.

Για παράδειγμα, έστω οτι γράφουμε ένα κείμενο στο Google Docs (την online εφαρμογή κειμενογράφου της Google) και τo συνδέουμε με το Slack. Μόλις κάποιος από την ομάδα μας μπεί στο αρχείο και το διαβάσει ή το τροποποιήσει, αμέσως παίρνουμε ενημέρωση οτι κάποιος το τροποποίησε και μπορούμε να μπούμε και εμείς και να δούμε τις τροποποιήσεις, αντί να περιμένουμε email απο τον συνεργάτη μας. 

Άλλο ένα παράδειγμα – το Slack συνδέεται με το Gmail σας, οπότε αν π.χ. είστε στο κινητό ή στο desktop και δείτε κάτι στο browser που σας άρεσε, μπορείτε με ένα κλικ να το στείλετε σαν url με σχόλια στο Slack - είτε σε συγκεκριμένο άτομο, είτε στην ομάδα.

Επίσης, το Slack διατείνει οτι μπορείτε να βρείτε πολύ γρήγορα τη πληροφορία που θέλετε χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα search modifiers. Έστω οτι στείλατε ένα αρχείο στον φίλο σας τον Δήμο πριν από 10 ημέρες, και το διαγράψατε κατα λάθος από τον υπολογιστή σας. Με το modifier “in:[@name]” βλέπετε όλα τα μηνύματα που έχετε ανταλλαξει. Βρίσκετε το αρχείο και το ξανακατεβάζετε - τόσο απλό.

Δείτε το Slack εδώ: www.slack.com

Τιμή: Δωρεάν

Zoom

Zoom

Το Zoom είναι μια εφαρμογή τηλεδιασκέψεων που παρέχει δωρεάν χρήση κάθε φορά για έως 40 λεπτά. Είναι απίστευτα εύκολη, καθώς ανοίγετε λογαριασμό χωρίς κάρτα, κάνετε ένα virtual room και έχετε τη δυνατότητα να στείλετε invitations μέσω Google Calendar ή Microsoft Office σε όσους ανθρώπους επιθυμείτε.

Κατά την εγγραφή σας, θα πρέπει να κατεβάσετε μια ελαφριά εφαρμογή την οποία το σύστημα σας ζητάει να ανοίγετε κάθε φορά που έχετε ένα meeting.

Μόλις ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη, έχετε τη δυνατότητα να δείτε τους συνομιλητές σας, να μιλήσετε με πολύ καλή ποιότητα ήχου, να κάνετε chat και να μεταφέρετε αρχεία, καθώς επίσης και να μοιραστείτε την οθόνη σας στον/στους συνομιλητές σας, ώστε να βλέπουν ο,τι βλέπετε – ιδανικό για παρουσιάσεις προιόντων και εφαρμογών, ακόμη και για τεχνική υποστήριξη.

Αντίθετα με το Skype που δεν επιτρέπει πάνω από τρείς συνομιλητές, το Zoom έχει φτιαχτεί για επαγγελματικές απομακρυσμένες ομάδες.

Δείτε το Zoom εδώ: https://zoom.us/

Τιμή: Δωρεάν μέχρι 40 λεπτά τη φορά


Join.me

Άλλο ένα εργαλείο απομακρυσμένη επικοινωνίας, το join.me έχει σχεδιαστεί τόσο για προσωπική χρήση όσο και για ομάδες. Εγγράφεστε δωρεάν μόνο με ένα email και password και αμέσως το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα προσωποποιημένο link, π.χ. join.ne/cartridgeworld

Join me

Όπως και στο Zoom θα σας ζητήσει να κατεβάσετε μια εφαρμογή και να την ανοίγετε κάθε φορά που κάνετε μια τηλεδιασκεψη. Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το background, και να ανταλλάξετε αρχεία. 

Το πλεονέκτημα του join.me είναι η ευκολία του συστήματος να κάνει videoconferences αλλά το μειονέκτημα είναι οτι είναι δωρεάν για μόνο 14 ημέρες. Μετά θα σας κοστίσει €9.00 το μήνα για μέχρι 5 συμμετέχοντες τη φορά.

Στην Pro εκδοση, με κόστος €17.00 το μήνα έχετε τη δυνατότητα να εγγράφετε και την τηλεσυνδυάσκεψη.

Δείτε το Join.me εδώ.

Τιμή: Δωρεάν για 14 ημέρες, μετα €9.00/μήνα


Φυσικά, θα ρωτήσει κανείς ποιά η διαφορά των εργαλείων που παρουσιάζονται εδώ εν σχέση με το Skype, Whatsapp και Viber. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε όλα, και μια ανάλυση θα έπαιρνε πολλές σελίδες. Οι κυρίως διαφορές των παραπάνω εφαρμογών εν σχέση με τις εφαρμογές οικιακής χρήσης είναι η σύνδεση με άλλες εφαρμογές γραφείου, όπως το Google Drive, το Mailchimp και άλλες. 

Η επιλογή εφαρμογών, όπως και η επιλογή εκτυπωτών, έχει να κάνει αποκλειστικά με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Εσείς τι εφαρμογές χρησιμοποιείτε;