Μελανοδοχεία λέιζερ (laser)

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα λέιζερ μελανοδοχεία σας

 

  1. Τα μελανοδοχεία λέιζερ λειτουργούν με υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος και με μία εξαιρετικά λεπτή επίστρωση σκόνης που τοποθετείται επάνω στο χαρτί εκτύπωσης μέσω ενός μαγνητικού εμφανιστηρίου σε μορφή κυλίνδρου, με ακτίνες λέιζερ και ένα ηλεκτρο - φωτοευαίσθητο τύμπανο.
  2. Οι ηλεκτρικά φορτισμένοι χαρακτήρες, σχηματισμένοι από γραφίτη, τοποθετούνται στο χαρτί εκτύπωσης το οποίο είναι επίσης ηλεκτρικά φορτισμένο για να τους κρατήσει στη θέση τους. Το χαρτί στη συνέχεια περνά μέσα από έναν κύλινδρο πρόσμιξης σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία που λιώνει τους χαρακτήρες και τους στερεώνει μόνιμα επάνω στο χαρτί.
  3. Τα τύμπανα είναι ευπαθή στην έκθεση στο φως, ιδιαιτέρως στο δυνατό ηλιακό φως. Οι φράκτες/κλείστρα του τυμπάνου προστατεύουν επαρκώς κάποιους τύπους, ενώ άλλα έχουν ένα κλείστρο και μία σχισμή από την οποία το φως μπορεί αμέσως να πέσει επάνω σε μία λωρίδα της επιφάνειας του τύμπανου.
  4. Όταν μεταφέρετε ένα μελανοδοχείο λέιζερ για ανακατασκευή, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους εξής κανόνες:

> Τοποθετήστε το μελανοδοχείο σε μαύρη πλαστική σακούλα και στο κατάλληλο χαρτονένιο κουτί.

> Μην εκθέτετε το μελανοδοχείο απευθείας στο ηλιακό φως ή στο φως του δωματίου.

> Μην ανοίγετε το κλείστρο του τύμπανου.

> Μην αγγίζετε την επιφάνεια του τύμπανου.

> Μην περιστρέφετε το τύμπανο.

> Μην τοποθετείτε το μελανοδοχείο με την άκρη του ή με την πλευρά της ετικέτας κάτω.

> Μην επιχειρείτε να ανοίξετε το μελανοδοχείο.

> Μην πετάτε τα μη-ανακυκλώσιμα μελανοδοχεία σε κλίβανο.

> Μην τα αφήνετε σε μηχανοκίνητα οχήματα ούτε για ελάχιστο χρόνο, γιατί ακόμη και τις ψυχρές ημέρες η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας.

> Αποθηκεύστε τα μελανοδοχεία σε σταθερή θερμοκρασία (0-35 βαθμούς Κελσίου).

> Φυλάξτε τη συσκευασία από καινούρια ή ανακατασκευασμένα μελανοδοχεία για μελλοντική μεταφορά.

Ο γραφίτης δεν είναι επιβλαβής, ωστόσο αν τα χέρια ή τα ρούχα σας λερωθούν με γραφίτη, πλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό και σαπούνι. Τα ρούχα, απλώς βουρτσίστε τα έξω, σε ανοιχτό χώρο. Μην πλένετε τα λερωμένα με γραφίτη ρούχα με ζεστό νερό διότι ο γραφίτης θα γίνει μόνιμος λεκές. Χρησιμοποιείστε μόνο κρύο νερό.

 

 

Στην Cartridge World Ανακατασκευάζουμε!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο και ένα που έχει ανακατασκευαστεί. Ένα ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο έχει τρυπηθεί και γεμιστεί με γραφίτη. Τα ξαναγεμισμένα μελανοδοχεία είναι συνήθως καλά για 1-2 φορές μετά την αρχική χρήση. Με το ξαναγέμισμα, τα φθαρμένα εξαρτήματα δεν αντικαθιστώνται και αυτό έχει ως συνέπεια χειρότερη ποιότητα εκτύπωσης. Εφόσον το τύμπανο και άλλα εξαρτήματα δεν αντικαθιστώνται, αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Δυστυχώς, αυτό το γεγονός ευθύνεται για την κακή φήμη της βιομηχανίας ανακατασκευής.

Ένα ανακατασκευασμένο μελανοδοχείο ανοίγεται για να αντικατασταθούν τα αναλώσιμα μέρη όπως ο γραφίτης, τα γρανάζια, οι λεπίδες του τύμπανου και όποια άλλα εξαρτήματα χρειάζονται αντικατάσταση. Αφού το μελανοδοχείο έχει ανακατασκευαστεί, ελέγχεται για να βεβαιωθούμε ότι επιτυγχάνεται μία ποιοτική εκτύπωση.

Οι περισσότεροι από τους μεγάλους κατασκευαστές όπως οι Canon, HP και Lexmark, έχουν προγράμματα ανακύκλωσης που τους επιτρέπουν να ξαναχρησιμοποιούν εξαρτήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μελανοδοχείο που αγοράζετε ως «καινούριο» είναι στην πραγματικότητα ανακατασκευασμένο. Πολλά από τα καινούρια μελανοδοχεία της ΗΡ περιέχουν νέα και ανακυκλωμένα εξαρτήματα.