UPDATE: Δείτε τους καλύτερους εκτυπωτές του 2019 εδώ!

 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον εκτυπωτή σας και αυτό δεν είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία. Η επιλογή δεν είναι εύκολη και τα μηχανήματα συνήθως παρουσιάζουν βλάβες, έτσι ώστε το να αγοράσει κάποιος ένα καλό χωρίς να δαπανήσει μια περιουσία μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Η απόκτηση ενός πολυμηχανήματος ή ενός ασύρματου εκτυπωτή μπορεί να σας επιτρέψει να εκτυπώσετε, να σαρώσετε και να φωτοτυπήσετε έγγραφα και είναι απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε γραφείο ή σπίτι

Αλλά ποιό θα έπρεπε να αγοράσετε; Θα πρέπει να πάτε για έναν εκτυπωτή laser ή έναν Inkjet; Ένα πολυμηχάνημα αξίζει τον κόπο; Η Cartridge World έκανε την έρευνα και σας προτείνει τα κορυφαία μοντέλα ανά κατηγορία.

 

1. «Ο οικιακός» CANON PIXMA TS5050 (74,00€ με ΦΠΑ)

 O οικονομικός CANON PIXMA TS5050

 

O απόλυτος οικιακός εκτυπωτής. Ένα Πολυμηχάνημα για το σπίτι που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Εκτύπωση, φωτοτυπία και σάρωση με wi-fi ή μέσω smartphone και tablet. Με μεγάλη οθόνη 7,5cm και 5 ανεξάρτητα μελανοδοχεία. Φωτογραφικής ποιότητας εκτύπωση χωρίς περιθώρια. Διαθέτει και θύρα για κάρτες SD. 

 

2. «Ο οικονομικός laser» Samsung M2026 Xpress SL-M2026 (από 48,90 με ΦΠΑ)

 O οικονομικός Samsung M2026 Xpress SL-M2026

Ένας laser εκτυπωτής για οικιακή ή μικρού γραφείου χρήση σε πολύ προσιτή τιμή. Δείτε τι θέλετε να εκτυπώσετε και εκτυπώστε το με το πάτημα ενός κουμπιού με ταχύτητα έως 20 σελίδες το λεπτό. Δίσκος χαρτιού 150 φύλλων και αναλώσιμο 2,000 σελίδων (συμβατό Cartridge World 2.000 σελίδων 26,00€).

 

3. «Ο παραγωγικός» Samsung Pro Express SL-M4020ND (161,90€ με ΦΠΑ)

Ο παραγωγικός» Samsung Pro Express SL-M4020ND

Με ταχύτητα εώς 40 σελίδες το λεπτό, αυτόματη εκτύπωση διπλής όψεως, μνήμη έως 256 MB και σύνδεση μέσω δικτύου ο SL-M4020ND της Samsung θα καλύψει άνετα τις ανάγκες ενός μεσαίου ή και μεγάλου γραφείου γρήγορα και ποιοτικά. Με 2 δίσκους χαρτιού (250+50 σελίδων), μέγιστη μηνιαία παραχωρητικά 100,000 σελίδων και πολλές ευκολίες για τον επαγγελματία. Το καλύτερο; Αναλώσιμο 15,000 σελίδων με μόλις 64.90€ (συμβατό Cartridge World) αποτελεί μια από τις οικονομικότερες λύσεις της αγοράς ως προς το κόστος εκτύπωσης με μόλις 0,004€ η σελίδα.

UPDATE: Δείτε τους καλύτερους εκτυπωτές του 2019 εδώ!

 

4. «Το πολυεργαλείο» Samsung Pro Express SL-M4070FR (245,00€ με ΦΠΑ)

Το πολυεργαλείο» Samsung Pro Express SL-M4070FR

Τα κάνει όλα και συμφέρει. O SL-M4070FR είναι εκτυπωτής, φωτοτυπικό, scanner και fax. Εκτύπωση έως 40 σελίδες το λεπτό με αυτόματη επιλογή διπλής όψης. Δικτυακός,  οθόνη LCD 4 γραμμών και μπορεί να κάνει σάρωση και να τα στείλει σε mail, φάκελο, σκληρό δίσκο και usb. Μηνιαίως κύκλος λειτουργιάς 100,000 σελίδες και όσον αφορά το κόστος εκτύπωσης; Τα γνωστό: από τα χαμηλότερα στην αγορά με το συμβατό αναλώσιμο της Cartridge World με μόλις 0,004€ η σελίδα.

5. «O όμορφος » ΟΚΙ C332DN (153.00 με ΦΠΑ)

O όμορφος » ΟΚΙ C332DN

Χρειάζεστε έγχρωμη εκτύπωση; Η ΟΚΙ αποτελεί την καλύτερη λύση σε ποιότητα έγχρωμης εκτύπωσης. Φανταχτερά χρώματα, υψηλή ανάλυση 1200x600dpi με ταχύτητα έως 30 σελίδες το λεπτό για τις ασπρόμαυρες και 26 για τις έγχρωμες. Δικτυακός, με αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης το starter μοντέλο της σειράς  C332DN με τιμή μόλις στα 153€ αποτελεί την καλύτερη λύση στην κατηγορία.

 

6. «Το απόλυτο πολυεργαλείο » ΟΚΙ MC363DN (475.00€ με ΦΠΑ)

Το απόλυτο πολυεργαλείο ΟΚΙ MC363DN

Για την έγχρωμη εκτύπωση της OKI τα αναφέραμε στο παραπάνω μοντέλο εκτυπωτή (c332dn). Το MC363DN όμως με τα ίδια χαρακτηριστικά μπορεί επιπλέον να σκανάρει, να φωτοτυπήσει και να λάβει fax. scan to CIFS, FTP, HTTP, USB memory, E-mail, Local PC, Remote Scan, σμίκρυνση/μεγέθυνση, Mobile Printing είναι κάποια από τα πολλά εργαλεία που μπορεί να προσφερεί καλύπτοντας όλες τις ανάγκες μια επιχείρησης

 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ:

Κάποια σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν :

  • Ταχύτητα: Πόσα φύλλα ανά λεπτό ο εκτυπωτής σας πρόκειται να τυπώσει, ειδικά εάν σχεδιάζετε να κάνετε πολλές εκτυπώσεις
  • Συνδεσιμότητα: Ο εκτυπωτής σας είναι ασύρματος ή ενσύρματος; Ενώ οι ασύρματοι εκτυπωτές είναι πιο ευέλικτοι αν εκτυπώνετε από φορητό υπολογιστή, πολλοί εκτυπωτές είναι γνωστοί για προβλήματα συνδεσιμότητας
  • Χωρητικότητα δίσκων χαρτιού: Δεν χρειάζεται να προσθέτετε νέο χαρτί κάθε πέντε λεπτά
  • Κόστος αναλωσίμων: Και φυσικά το κόστος αναλωσίμων ανά σελίδα είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός εκτυπωτή. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην αξία του αναλωσίμου και η χωρητικότητα του 

ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ INKJET, ΦΘΗΝΟ Ή ΑΚΡΙΒΟ LASER;

Εδώ υπάρχει μεγάλη συζήτηση αλλά αυτό που είναι το ουσιαστικό είναι ότι το κόστος είναι καθόλη την διάρκεια της ζωής του εκτυπωτή. Τα μελανοδοχεία τεχνολογίας inkjet τείνουν να είναι πιο οικονομικά όταν προορίζονται για οικιακή χρήση και για χρήστες που τυπώνουν μερικές σελίδες την εβδομάδα. Σε αυτήν την κατηγορία οικονομικότερα είναι τα ανεξάρτητα μελανοδοχεία.

Οι κασέτες εκτυπωτών λέιζερ είναι συνήθως οικονομικότερες αλλά η αγορά  των εκτυπωτών είναι ένα επιπλέον κόστος εκ των προτέρων. Εδώ ισχύει ένας άτυπος κανόνας που λέει ότι όσο πιο φθηνός είναι ένας εκτυπωτής τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος εκτύπωσης και το αντίστροφο. Αν πάρουμε για παράδειγμα τους εκτυπωτές που προτείνουμε. Ο εκτυπωτής Samsung slm 2026 κοστίζει €48,90 και το συμβατό αναλώσιμο Cartridge World €26.00 για 2,000 σελίδες δηλαδή 0,013€ η σελίδα ενώ ο Samsung Pro Express SL-M4020ND κοστίζει €200,00 και το συμβατό αναλώσιμο Cartridge World €64.90 για 15,000 δηλαδή 0,004 η σελίδα!!!! Αν σκοπευεται να τυπώσετε χιλιαδες σελίδες ο SL-M4020ND είναι σιγουρα πιο οικονομικός

Στους έγχρωμους Laser τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα όσον αφορά το κόστος. Τέσσερις ξεχωριστές κασέτες και περισσότερα άλλα αναλώσιμα (drum units, transfer belts κλπ) αυξάνουν το κόστος εκτύπωσης πενταπλασιάζοντας αλλά και σε μερικές περιπτώσεις δεκαπλασιάζοντας το κόστος εκτύπωσης σε σχέση με τους ασπρόμαυρους αλλά σε πολλές περιπτώσεις η έγχρωμη εκτύπωση είναι απαραίτητη.

Οι καλύτεροι εκτυπωτές για τι 2019