Εάν κάποιος μπορούσε να περιγράψει το 2020 σίγουρα δεν θα ήταν με τα καλύτερα λόγια.  Ίσως το πιο σίγουρο θα ήταν να το περιγράψει κανείς με τα λόγια του Τζον Λένον " Η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν είσαι απασχολημένος κάνοντας άλλα πλάνα“.

Όλοι μας κάναμε πλάνα στην αρχή του έτους για το 2020. Και μετά ήρθε ο COVID -19.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο Αμερικανός στρατηγός το είπε καλύτερα: “Κανένα πλάνο δεν επιβιώνει με τη πρώτη επαφή με τον εχθρό". Με την εισβολή του Κορωναίου, οι περισσότερες επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ωθήθηκαν στο να κάνουν γρήγορες αλλαγές - από το να "πετάξουν" τα πλάνα τους στον κάδο των αχρήστων μέχρι να αλλάξουν το επιχειρησιακό τους μοντέλο.

Αυτό φυσικά ισχύει το ίδιο και για τις εκτυπώσεις. Το Cartridge World είναι ήδη μια διαφορετική επιχείρηση από ότι ήταν στις αρχές του 2020 (φυσικά οι αλλαγές δεν μας είναι άγνωστες αφού η αγορά των εκτυπώσεων αλλάζει συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια). Όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες, οδηγούμαστε σε ένα διαφορετικό κόσμο.

Τι όμως πρόκειται να αλλάξει στις εκτυπώσεις και πως θα επηρεάσει αυτό την ζωή στη δουλειά σας;

Ας το δούμε λοιπόν.

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η άνοδος των εργαζομένων από το σπίτι δεν αποτελεί πλέον πρόβλεψη ούτε χρειάζεται να ανατρέξουμε σε προφητείες του ... Νοστράδαμου. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται πλέον από το σπίτι. 

Το ερώτημα είναι: θα πάνε πίσω στο γραφείο όταν λήξει η πανδημία; 

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, περίπου μέχρι το 30 τοις εκατό του κόσμου θα δουλεύει από το σπίτι περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα (ήταν μέχρι 4 τοις εκατό προ-πανδημίας). Την ίδια στιγμή, πολλές εταιρίες συνειδητοποιούν ότι το μοντέλο εργασίας από το σπίτι δουλεύει, και ότι το προηγούμενο μοντέλο είναι αναχρονιστικό. Αυτό που πιθανόν να έχουμε σε λίγο καιρό είναι ένα "υβριδικό" μοντέλο εργασίας από το σπίτι-γραφείο.

Για αυτούς που δουλεύουν από το σπίτι, η πραγματικότητα είναι ότι θα χρειαστούν βοήθεια με τους εκτυπωτές τους. Οι εκτυπωτές είναι μηχανήματα και όχι μόνο χαλάνε λόγω μη-σωστής συντήρησης αλλά χρειάζονται και ανταλλακτικά μελανοδοχεία, τα οποία δεν ...παραγγέλνονται ούτε και παραδίδονται μόνα τους. Έτσι λοιπόν, σε ένα μετά-COVID – 19 κόσμο οι εταιρίες μελανιών και αναλωσίμων, όπως η Cartridge World θα απαιτηθεί να παρέχουν υπηρεσίες για τα home offices.  

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΩΝ

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πολλά φωτοτυπικά μηχανήματα μαζεύουν σκόνη σε άδεια γραφεία. Την ίδια στιγμή, τα home offices με ένα γρήγορο, και ευέλικτο εκτυπωτή αξιοποιούν στο έπακρο τις επιχειρησιακές δυνατότητες της επιχείρησης.  

Φυσικά, εξυπονοείται ότι τα φωτοτυπικά και τα μεγάλα εκτυπωτικά μηχανήματα, θα συνεχίσουν να είναι ωφέλημα σε διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις - όπως νοσοκομεία, κλινικές. δικηγορικά γραφεία. Για τους υπόλοιπους κλάδους, ακόμη και για τον τουριστικό, ένας γρήγορος laser ή πολυ-λειτουργικός inkjet θα είναι αρκετός.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

Πριν τη πανδημία οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (managed print services) ήταν μια αναπτυσσόμενη αγορά. Το να δώσει μια επιχείρηση τη διαχείριση των εκτυπώσεών της και τη προμήθεια αναλωσίμων της σε μια τρίτη, εξωτερική επιχείρηση δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να δώσει έμφαση στην ανάπτυξή της παρά να αντιμετωπίζει τους πονοκεφάλους από τα προβλήματα των εκτυπώσεων - και τα αυξημένα κόστη που αυτά έχουν. Στη δική μας περίπτωση, παρέχουμε ακόμη και μηχανήματα χωρίς κόστος αν κάποιος έκλεινε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί μας. 

Και τι γίνεται τώρα; Σταματά αυτό το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και εκτυπωτικών εταιριών;

Ούτε κατά το ελάχιστο. Όπως έχουμε ήδη πράξει, οι υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους από το σπίτι και επιχειρήσεις που ψάχνουν μικρότερους, πολυ-λειτουργικούς εκτυπωτές. Επίσης, θα πρέπει να στοχεύσουν στην καθαριότητα και την απολύμανση (σαν παράδειγμα κατά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι τεχνικοί μας εισέρχονται με μάσκα και απολυμαίνουν τα χέρια τους κάθε φορά, πριν και μετά την επίσκεψη|). Επίσης, σε ένα μετά COVID – 19 κόσμο θα προσέχουν περισσότερο να διατηρήσουν ένα καθαρότερο πλανήτη.

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Η αύξηση στην τηλεργασία και την εργασία από το σπίτι καθώς και σε πιο οικονομικές μεθόδους εκτυπώσεων για το υπόλοιπο του 2020 δεν σημαίνει ότι οι εκτυπώσεις είναι πλέον λιγότερο σημαντικές. Σε οποιαδήποτε αγορά, θα υπάρχουν ανάγκες για μεγάλες εκτυπωτικές εργασίες ή εκτυπώσεις με πολλά γραφικά. Κάποια στιγμή στο μέλλον, ο κόσμος θα αρχίσει να μετακινείται ελεύθερα και πάλι, που σημαίνει ότι θα αρχίσει να χρειάζεται περισσότερες εκτυπώσεις. Και φυσικά, μην ξεχνάμε ότι η χρήση και η ανάγκη κινητών με αυξημένες δυνατότητες συνεχίζει να υπάρχει και μεγαλώνει.

Οι εκτυπώσεις από το κινητό είναι πλέον εδώ, και είναι η τέλεια εκτυπωτική λύση - από "εκτυπωτικά κιόσκια" στα πανεπιστήμια, μέχρι εκτυπωτικά κέντρα στα αεροδρόμια. Μάλιστα έρευνα δείχνει ότι το 83 τοις εκατό των επιχειρήσεων (στην Αμερική προς το παρόν) ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν εκτύπωση από το κινητό για τους εργαζομένους τους και η τάση αυτή θα έρθει σύντομα και στην Ελλάδα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτές οι προβλέψεις δεν είναι πολύ μακριά από τη πραγματικότητα. Σαν καταναλωτές, η παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια ήταν να εκμεταλλευτούμε τους μικρότερους εκτυπωτές ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα, να ενσωματώσουμε οικολογικές πρακτικές στα γραφεία μας, και να χρησιμοποιούμε την τελευταία τεχνολογία. Η πανδημία του COVID -19 απλώς επιτάχυνε τις εξελίξεις και έδωσε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που πάνε τα πράγματα. Αυτό θυμίζει μια φράση του Γουίλιαμ Γκίμπσον, συγγραφέα επιστημονικών διηγημάτων “Το μέλλον έχει φτάσει - αλλά δεν είναι ακόμη διανεμημένο σωστά".

 

Χρειάζεστε βοήθεια με τις εκτυπώσεις σας στην νέα πραγματικότητα; Επικοινωνήστε μαζί μας για μια λύση που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και το προϋπολογισμό σας.