Κάθε σχολική χρονιά, ο εκτυπωτής του σπιτιού (ή του παιδιού) αντιμετωπίζει διάφορα μικροπροβλήματα λόγω της χρήσης του - σχολικές εργασίες, παρουσιάσεις, κολλήματα στο χαρτί, διαρροή μελανιού και άλλα.  

Στις εκατοντάδες δουλειές που έχετε να κάνετε σαν γονιός, προστίθεται άλλη μια - να ερευνήσετε αν ο οικιακός σας εκτυπωτής εξακολουθεί να πραγματοποιεί τις ... υποχρεώσεις του, ή θα πρέπει να τον αλλάξετε. Πράγμα που γίνεται πιο εύκολο, αν ψάξετε από νωρίς, πριν την επερχόμενη σχολική χρονιά για ενναλακτικές λύσεις. 

Αν ψάχνετε για εκτυπωτή αυτή τη σχολική χρονιά, διαβάστε τα παρακάτω:

 

Ελέγξτε για ανησυχητικά σημεία

προβληματα εκτυπώσεων

Οι εκτυπωτές σήμερα δηλώνουν την κατάστασή τους πριν εκτυπώσουν την τελευταία τους σελίδα. Αν βλέπετε ότι ο εκτυπωτής σας δεν ανταποκρίνεται πια όπως πριν, μπορεί να είναι η ...αρχή του τέλους.

Πολλές φορές, όταν ο εκτυπωτής σας τυπώνει γραμμές, το μελάνι του είναι αχνό, η τυπώνει θολές εικόνες, είναι σημάδι ότι η κεφαλή του είναι βρώμικη. Ανοίξτε το καπάκι και καθαρίστε την με ένα βρεγμένο πανί, και μετά στεγνώστε τη.

Ο εκτυπωτής που τυπώνει αργά, μπορεί να οφείλει τη δυσλειτουργία του σε κομμάτια χαρτιού που είχαν πιαστεί στο παρελθόν από κάποιο κόλλημα χαρτιού το οποία αφαιρέσατε και να έχουν μείνει υπολείμματα τα οποία να μην έχουν αφαιρεθεί. Δείτε τον εσωτερικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάτι να τον εμποδίζει. Αν δεν υπάρχει τίποτα, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό και μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση. 

Επίσης, εκτυπωτές παλαιότερης τεχνολογίας πολλές φορές έχουν ακριβότερα ανταλλακτικά, επειδή σταδιακά καταργούνται και τίθενται εκτός κυκλοφορίας. Με τους εκτυπωτές τελευταίας τεχνολογίας είναι πλέον πιο ακριβό να συντηρείτε ένα παλιότερο, παρά να επενδύσετε σε ένα καινούργιο. Αν αισθάνεστε ότι ακριβοπληρώνετε ένα μελάνι που δεν θα έπρεπε, ίσως να είναι η στιγμή να τον αλλάξετε. Ναι μεν μπορεί να απαιτείται μια μεγαλύτερη επένδυση για τώρα, αλλά μπορείτε να γλυτώσετε χρήματα, χρόνο και απογοητεύσεις αργότερα!

 

Επιλέξτε τον σωστό αντικαταστάτη

inkjet η laser

Όταν αποφασίσετε ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τον εκτυπωτή σας, υπάρχουν δύο επιλογές - να επιλέξετε μεταξύ inkjet ή laser. Και οι δύο είναι καλές επιλογές, αλλά ο κάθε ένας ανταποκρίνεται διαφορετικά στις ανάγκες σας και ο καθένας κάνει την καλύτερη δουλειά ανάλογα με τις λειτουργίες του - συνεπώς είναι βασικό να επιλέξετε αυτόν που ανταποκρίνεται στις εκτυπωτικές σας εργασίες.

Αν θέλετε laser: ναι μεν κοστίζουν πολύ παραπάνω από τον κοινό inkjet, αλλά έχουν τα φόντα να τυπώνουν όγκο σε ασπρόμαυρο και πολύ πιο γρήγορα από τους inkjet.

Από την άλλη, αν θέλετε inkjet - είναι πολύ καλύτεροι στο να τυπώνουνε φωτογραφίες και μεγάλες επιφάνειες χαρτιού.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ρωτήστε για τα ανταλλακτικά τους, τα μελάνια τους και τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε να αλλάξετε μετά από κάποια χρήση, όπως επίσης αν χρειάζεστε ταχύτητα η εκτυπωτική ποιότητα. Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον σωστό εκτυπωτή για τη νέα σχολική χρονιά.  

Για να βρείτε το σωστό εκτυπωτή για τις δικές σας ανάγκες, μιλήστε με ένα εκπρόσωπο του Cartridge World - θα αναλύσει τις ανάγκες σας και θα σας προτείνει αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.